يککارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني با بيان اينکه حرارت ديدن کربوهيدرات منجر به ايجاد ترکيب آکريلاميد ميشود، گفت: اين ترکيب بسيار خطرناک و سرطانزا است.
زهرا احدي در گفت و گو با ايسنا گفت: خوردن نان برشته و نيم سوخته، ته ديگ، چيپس و غذاهاي سرخ کردني به دليل ايجاد ترکيب آکريلاميد سرطانزا است.
احدي افزود: دود سيگار، قهوه حرارت ديده و برشته شده، بيسکويت ها، سوسيس و غلاتي که بالاي 120 درجه حرارت مي بينند نيز حاوي آکريلاميد هستند.
وي تصريح کرد: توصيه مي شود که مراقب حرارت ديدن بيش از حد کربوهيدرات ها باشيم و از خوردن موادغذايي ذکر شده مانند نان نيم سوخته، چيپس وساير منابع آکريلاميد پرهيز کنيم.
وي در توضيح ترکيب شيميايي آکريلاميد گفت: اکريلاميد يک ترکيب اسيدي و مضر است که فرمول آن C3H5NO است و در اثر حرارت ديدن کربوهيدرات ها با دماي بالا ايجاد مي شود.
وي آکريلاميد را جزو ترکيباتي برشمرد که توسط سيستم سلامت و غذاي بسياري از کشورها ممنوع شده است و نبايد در مواد غذايي وجود داشته باشد.
اين کارشناس تغذيه با اشاره به اينکه در مدل هاي حيواني آکريلاميد جزو ترکيبات سرطانزا است، تصريح کرد: اين ترکيب حتي از طريق پوست جذب مي شود و در ايجاد سرطان هاي غدد آدرنال، تيروئيد، ريه ها وبيضه و غدد جنسي تأثير دارد.
احدي ادامه داد: در مواقعي که تماس با آکريلاميد زياد باشد در کبد، کليه ها، بيضه ها و طحال تجمع پيدا مي کند و بسيار مضر است.
منبع : مجله سلامتي 7
درباره این سایت