غذاهايي که باعث باد شکم و نفخ مي شوند باد شکم در اثر ورود هوا به دستگاه گوارش و تجزيه مواد غذايي ايجاد ميشود.مواد غذايي هستند که در زمان تجزيه باعث گاز در شکم و نفخ مي شوند.با اين مواد غذايي آشنا شويد.


لوبيا و حبوبات | محصولات لبني | غلات | سبزيجات | ميوه ها | پياز | سير | آدامس | غذاهاي چرب | غذاهاي فرآوري شده




باد شکم در اثر بلع هوا و تجزيه مواد غذايي در دستگاه گوارش ايجاد مي شود.باد شکم معمولا باعث نفخ يا عبور باد شکم مي شود. اما باد شکم عاملي براي زنگ خطر بيماري نمي باشد.
در حالي که گاز زياد و نفخ زياد در بعضي مواقع يک مشکل اساسي براي سلامت ميباشد، اما اغلب به دليل غذاهايي که مي خوريد رخ مي دهد.اگر دچار باد شکم زياد و نفخ در شکم هستيد مي بايست رژيم غذايي خود را تغيير دهيد. در اين مقاله به انواع مواد غذايي که بيشتر باعث گاز در معده و نفخ مي شوند اشنا مي شويد.


البته اين را به خاطر داشته باشيد که بدن افراد واکنش هاي متفاوتي را نشان مي دهند، بنابراين اگر تغييراتي در رژيم غذايي خود ايجاد کرديد ، سعي کنيد غذاهايي را که بيشترين عکس المعل را نشان مي دهند خودداري کنيد.


لوبيا و حبوبات


لوبيا و بعضي از حبوبات مانند نخود فرنگي ، عدس باعث ايجاد گاز در شکم مي شود.حبوبات بيشترين گاز معده را توليد مي کند و در اول ليست مواد غذايي نفاخ قرار دارد. لوبيا حاوي مقدار زيادي رافينوز است. اين رافينوز يک قند پيچيده است که بدن براي هضم آن کمي مشکل دارد.رافينوز از روده هاي کوچک به روده هاي بزرگ که باکتري ها در آن شکسته مي شوند ، عبور مي کند و باعث توليد هيدروژن، دي اکسيد کربن و گاز متان مي شود و از روده خارج مي شود.
اگر مي خواهيد لوبيا را از ليست غذايي خود حذف نکنيد مي بايست براي کاهش گاز معده و نفخ لوبيا را در طول شب بخيسانيد. اين کار باعث مي شود نفخ لوبيا از بين برود.


محصولات لبني


لاکتوز قندي است که در شير و لبنيات از جمله پنير يافت مي شود. افرادي که به اندازه کافي آنزيم لاکتاز توليد نمي کنند ، در هضم لاکتوز به مشکل مي خورند. اين افراد را به عنوان عدم تحمل لاکتوز مي شناسند.افزايش گاز يکي از علائم عدم تحمل لاکتوز است. اگر مشکوک به عدم تحمل لاکتوز مي باشيد ممکن است علائم خود را با استفاده از جايگزين غير لبني مانند شير بادام يا محصولات لبني سويا کاهش دهيد.


غلات کامل


گندم و ساير غلات سبوس دار ، به جز برنج ، حاوي رافينوز به همراه مقادير زيادي فيبر هستند.هر دوي اينها مي توانند باعث نفخ شوند.غلات کامل مانند گندم و جو دو سر حاوي فيبر و نشاسته هستند. همه اين غلات توسط باکتري هاي موجود در روده بزرگ شکسته و توليد گاز مي کنند. البته برنج تنها غلاتي است که باعث گاز نمي شود.


سبزيجات


سبزيجات هايي هستند که با مصرف آنها باعث گاز در شکم مي شوند. برخي از سبزيجات مانند کلم بروکلي ، کلم ، گل کلم هستند که توليد گاز در شکم مي کنند. سبزيجات حاوي قند پيچيده به نام رافينوز هستند. البته اين غذاها بسيار سالم هستند بنابراين قبل از حذف اين سبزيجات از رژيم غذايي خود با پزشک م کنيد.


ميوه ها


بعضي از ميوه ها هستند که دستگاه گوارش براي هضم آنها کمي مشکل دارد. ميوه هايي مانند سيب ، هلو ، گلابي و آلو که حاوي سوربيتول هستند.البته بسياري از ميوه ها داراي فيبر محلول هستند که در آب حل مي شوند. سوربيتول و فيبر محلول هم بايد از روده بزرگ عبور کنند و به دلل تجزيه شدن آنها توسط باکتري ها باعث مي شوند هيدروژن ، دي اکسيد کربن و گاز متان ايجاد کنند.


پياز


پياز يک ماده غذايي است که در بسياري از پخت و پز ها مورد استفاده قرار مي گيرد.پياز حاوي قند طبيعي به نام فروکتوز است. مانند رافينوز و سوربيتول ، فروکتوز در هنگام تجزيه در روده باعث گاز مي شوند.


سير


سير يکي از مواد غذايي است که در بسياري از پخت و پز ها مورد استفاده قرار مي گيرد و مي تواند باعث ايجاد گاز در شکم کند. اگر فردي به سير حساس باشد و نتواند سير را تحمل کند باعث نفخ و گاز در شکم مي شود.


آدامس


آدامس مي تواند باعث گاز در شکم شود. شايد کمي عجيب باشد اما مسئله اين است که در هنگام جويدن آدامس هواي بيشتري به بدن وارد مي شود و باعث گاز در شکم مي شود.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اقامت اروپا وبلاگ کشاورز مرکز جوش لیزر در تهران Brittany Iraq Rhinoplasty گلبن ارغوان آپشن خودرو | گندم کار آشپزی هَمسا گلهای بنفشه